Sedan ungefär ett och ett halvt år tillbaka har Noa Edwardsson från Taberg producerat egen housemusik. 16-åringen fick sedan ett tips av en kompis om kurser i dj-ande på Residenset på KFUM som gick under hösten. Nu på fredag debuterar han på samma ställe som house-dj med enbart egna låtar.

– På ett sätt känns det nervöst, för jag har inte gjort något liknande förut, men förhoppningsvis är det inte samma sak som att sitta och spela två timmar piano. Det är ju lite mindre att bry sig om, men det är klart att det lite nervöst, säger Noa Edwardsson som berättar att han har en viss scenvana sedan tidigare i andra sammanhang.

Vad är det med house som lockar dig?

– Jag vet inte, jag har växt upp med det. De säger att man mest lyssnar på den musiken som man växer upp med och det var house. Min bror lyssnade mycket på det så det var genom honom jag kom in i det här. Det har varit många nya influenser från exempelvis rap eller annan populärmusik, men det har jag inte fallit för lika mycket.

Noa nämner idoler som Avicii, Mike Perry och Swedish House Mafia som några influenser men berättar i nästa andetag att han har en strävan att hitta sitt eget sound.

– Jag vill hitta det som blir unikt och det har jag gjort ganska länge fram tills nu. Jag har väl imiterat mycket det som andra gjort men sedan gjort något eget av det. Därför har jag kanske svävat runt i olika genres och blandat lite. Först nu har jag börjat göra det som jag känner låter bra.

Annons

Konserten med Noa Edwardsson är på Residenset i KFUM på kvällen 14 december. Residenset är ett samarbete mellan KFUM, Jönköpings kommun och Bilda.