Det var vid halv tio-tiden på kvällen som misshandeln skedde på buss nummer två, på väg mot Öxnehaga. En 16-årige pojke blev då attackerad med slag och sparkar i huvudet, ansiktet och magen av flera killar i 15-årsåldern.

Enligt polisen hade pojken även kallats för saker på grund av hans hudfärg. Förutom grov misshandel utreder polisen därför händelsen som hatbrott.

Den misshandlade pojken kontaktade själv polisen via sina föräldrar från Ryhov, dit han fördes efter misshandeln.

Annons

— Vi har uppgifter som vi kan jobba vidare med, bland annat en del vittnen som vi ska försöka få fatt i, säger vakthavande befäl Mikael Ehne.

Ingen misstänkt under morgonen

Pojken hade enligt polisen flera skador på kroppen, men trots det kunde han lämna sjukhuset senare under kvällen.

Ännu under fredagsförmiddagen fanns ingen misstänkt för misshandeln. Under fredagen kommer offret att förhöras ytterligare, och vittnen till händelsen kommer att sökas. Ingen är frihetsberövad och misstänkt, men enligt polisen har man mycket att gå på och hopp om att lösa brottet.

På fredagen uppgav Lasse Johansson att man ska gå igenom bussens övervakningskamera, och vädjar om att fler vittnen ska höra av sig.

— Pojken hade två kompisar med sig när de steg på vid Juneporten, och gänget satt längst bak i bussen. Utanför Lidl vid Ekhagen ger de sig plötsligt på honom med slag och sparkar, bland annat mot huvudet. Men de två kompisarna blev aldrig attackerade, säger Lasse Johansson.

— Vi hoppas att fler personer hör av sig, och hjälpa oss med vilket gäng som satt längst bak i bussen.