Leksandsbacken Alexander Ytterell, Karlskoga-stjärnan Victor Ejdsell samt Rögleforwarden Sebastian Wännström har placerats i HV71 till kommande säsong. Även tidigare HV-stjärnan André Petersson har öppnat för en comeback i Jönköping.

Och här är nästa spelare som kopplas ihop med HV: 17-årige backtalangen Tom Hedberg. Flera SHL-klubbar bevakar talangens framtid vilket också hans agent Michael Rosell bekräftar. Enligt JP-sportens uppgifter ska HV71 vara en av klubbarna.

– Jag kommenterar inte specifika klubbar men intresse finns i SHL, säger Rosell.

Säsongen 2015-16 kom Tom Hedberg, född 1999, fram som en supertalang i Leksands IF. Den unge backen fanns då med på det klassiska lagets resa upp till SHL, men lånades ut inför den här säsongen till OHL-laget Barrie Colts. Där blev det 24 poäng (4+20) på 56 matcher.

Annons

Juniorlandslagsmeriterade Hedberg har ett år kvar på sitt kontrakt med Leksand, som efter en SHL-säsong ska spela i hockeyallsvenskan kommande vinter.

HV-sportchefen Johan Hult vill dock inte kommentera uppgifterna om Hedberg.

— När det gäller nästa säsong har vi valt att inte kommentera någonting just nu. Oavsett vilka spelare eller spekulationer det handlar om. När den här säsongen är klar kommer våra tankar inför nästa år att utkristallisera sig, säger Hult.

Har ditt och Johan Davidssons arbete förändrats på något sätt nu när säsongen har blivit så här lång?

— Nej, då. Vi har kunnat jobba på samma sätt som innan med lagbygget. Just nu är det dock naturligt att det blir mycket här och nu, ge energi till laget och pusha killarna så mycket som det bara går inför säsongens två sista matcher.

För ni just nu några diskussioner med spelarna i dagens trupp, som inte har kontrakt nästa säsong?

— Just nu är det lågintensivt med allt vad gäller nästa säsong, säger Johan Hult.