Den nyheten släppte projektledarna vid måndagens releaseparty som också det var lite extra mot där man normalt har sina releasepartyn – 16 våningar upp på Vy skybar.

— Den kollektion som Spring Inspiration gör kommer att spegla 20-talet, vara lite Gatsbyinspirerat men med en modern twist, berättar Cajsa Rimås som är en av projektledarna.

Spring Inspiration drivs av studenter på Jönköping University och har, sedan starten 1998, utvecklats till Skandinaviens största studentdrivna modeshow. Under Spring Inspiration 2016 var temat Galaxy i Springs egen kollektion samtidigt som elva butiker och designers visade upp sina kollektioner.

Annons

Men nu fyller man alltså 20 år och det ska märkas, målsättningen är att skapa den mest fabulösa och enastående modeshowen i Spring Inspirations historia.

Måndagskvällens releaseparty, med cirka 150 sålda biljetter, var det första av fyra events som ska hållas innan modeshowen på Spira i april. I januari blir det modellcasting på Spira dit alla som är sugna på att gå modell är välkomna. I samband med biljettförsäljningen i februari brukar man också hitta på något festligt och i mars blir det Spring Day.

Cajsa Rimås och Ellinor Lönnström, projektledare även hon, har planerat för 2017 års Spring Inspiration sedan i maj i år i samarbete med ytterligare ett par dussin studenter från Handelshögskolan, HLK och Tekniska högskolan.

Spring Inspiration, som från början i huvudsak vände sig till studenterna, har växt år från år. Sedan 2012 arrangeras den stora modeshowen på Spira och ambitionen är att fortsätta växa.

— Modevisningen och eventsen är öppet för alla, säger de två projektledarna.