Alla fast anställda kommer att få erbjudande om anställning i Postnord enligt ett pressmeddelande.

De är nu anställda av Electrolux, som i dag sköter driften av både sitt eget och Husqvarnas lager, medan Husqvarna äger lokalen.

Närmare 200 personer berörs enligt IF Metall.

— Det positiva är väl ändå att verksamheten är kvar. Det blir ju bara ny arbetsgivare egentligen, säger Bo Rothzén, ordförande i den lokala IF Metall-klubben.

Han berättar att personalen har vetat att något varit på gång, men inte vad, så det har spekulerats en hel del. Först i dag fick de besked och Bo Rothzén berättar att reaktionerna bland personalen har varit positiva.

Annons

— Husqvarna Group är redan idag en strategisk partner till Postnord inom distributionsområdet och vi är stolta över att ha fått utökat förtroende. Husqvarna Group är en marknadsledande global aktör som har stort fokus på innovation och utveckling, vilket stämmer väl överens med Postnords strategier för hur vi skapar hållbara logistiklösningar. Vi är väl förberedda inför uppgiften och ser fram emot vår gemensamma resa, säger Günter Bergenroth, vd för Postnords TPL-verksamhet i pressmeddelandet.

Husqvarna Group och Postnord har skrivit ett femårsavtal. Lagret på Torsvik hanterar reservdelar och tillbehör till Husqvarnas produkter och försörjer butiker globalt.

Bakgrunden till skiftet är att Electrolux ska flytta sitt lager.

— När de valde att flytta sin verksamhet så ville vi ha kvar vårt lager och behövde leta ny leverantör, säger Åsa Larsson, Global Media Manager på Husqvarna Group.

Valet föll på Postnord men Husqvarna själva her inget att göra med hur bytet av arbetsgivare går till.

— Vi har varit väldigt noga med att den personalen som finns där vill vi att de ska stanna kvar, säger Åsa Larsson.

— Det är ett av våra viktigaste lager. För oss har det varit jätteviktigt att Postnord tar över den kompetensen som finns på det lagret, säger hon.

Det är i nuläget inte klart om de anställda får samma villkor som de har nu, det blir en fråga för framtida förhandlingar. I och med bytet av arbetsgivare kommer de anställda också att få byta fackförbund, från IF Metall till Transportarbetareförbundet.