LÄS MER: Här är mordfallen som skakat Jönköping – 14 fall som ingen glömmer

Mannen anträffades svårt skadad i en lägenhet utanför Jönköping natten mot tisdagen i Kättilstorp och vid missbruksboendena.

Har även huvudskador

Polisen kontaktades vid 04.00-tiden.

– En man har anträffats skadad i en lägenhet. Exakt vad det rör sig om kan jag inte gå in på, men vi har i nuläget rubricerat det som försök till mord, sade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst till Jönköpings-Posten på tisdagsmorgonen.

Men mannen ska enligt polisen ha blivit skjuten i armar och ben och har även tillfogats skador i huvudet. Hans skador bedömdes under tisdagen som allvarliga men stabila.

Ännu ingen misstänkt

Polisen spärrade av lägenheten och genomförde en teknisk undersökning under tisdagsmorgonen. Det var då ännu oklart hur många personer som befann sig i lägenheten under natten då det misstänkta brottet utfördes.

– Vi har i fortfarande ingen misstänkt i ärendet, säger Madelene Andersson.

Polisen har hämtat in flera personer till förhör som har befunnit sig i eller i anslutning till lägenheten. De har även knackat dörr i området och genomfört tekniska undersökningar.

Annons

Den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han är dömd för ett flertal brott, bland annat våldsbrott. Han kommer att höras så fort som hälsotillståndet medger det.

Polisens Grova-brott grupp har nu hand om fallet.