Under torsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingen mot den senaste misstänkte personen, en 32-årig Jönköpingsbo. Där beslutades att han skulle häktas. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott, brottstiden är 1 januari 2007 till 2 februari 2015.

Totalt är sex personer från bland annat Jönköping och Eksjö misstänkta.

– Jag kan inte säga om det blir fler häktningar i målet, eller när åtal kan väntas, säger Jenny Karlsson.

Hon förklarar att utredningen är omfattande och att det därför tar tid.

Annons

Polisen i Skaraborg har tillsammans med polisen i Jönköping gripit sex personer. Det handlar om sex män födda på 1980-talet. Gripandet skedde i norra Skaraborg, i Karlsborgs kommun. Åklagaren beslutade senare att anhålla samtliga som skäligen misstänkta för brott.

– Det kan skilja något vad gäller brottstiden på de personer som sitter häktade, säger Jenny Karlsson.

Enligt Sveriges Radio Skaraborg ska männen ha drivit en cannabisodling i en lagerlokal på den aktuella orten. Men polisen har inte velat kommentera den uppgiften.

– Det pågår en förundersökning och en omfattande utredning och vi vill inte lämna ut detaljerade uppgifter, har Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst tidigare sagt.

Enligt Radio Skaraborg har grannar till lokalen i Karlsborg undrat över vilken verksamhet som har pågått. Efter att de nu anhållna männen började använda lokalen täcktes alla fönster över och det förekom även verksamhet nattetid.

Både polisen i Skaraborg och Jönköping har varit inblandad i ärendet.

Tre av personerna som sitter häktade är sedan tidigare är från Eksjö.