Klockan 09.20 på fredagsförmiddagen krockade personbil och en buss. I bussen fanns 35 äldre som chockades rejält.

De först uppgifterna till tidningen var att ett 40-tal personer var inblandade men i bussen fanns ett 30-tal personer och i bilen fanns en ensam förare.

Olycksplatsen var riksväg 46 söder om Falköping efter samhället Luttra. Enligt Borås Tidning var det 31 personer från Hjärt- och lungföreningen i Borås som fanns ombord på bussen. De var på väg på en dagsutflykt till Åsle Tå.

Strax söder om Falköping mötte bussen plötsligt en bilist som kommer norrifrån.

Annons

— Bilen ska av okänd anledning ha kommit över på fel sida av vägen och krockade med bussen som stötte bort bilen och fortsatte cirka 150 meter på vägen innan bussföraren kunde stanna, sa tidningens reporter som fått uppgifterna av räddningspersonal på plats.

Borås Tidning har pratat med Stig Örnborg som var med på bussen. Han berättar att bilisten först hade gjort en omkörning men blev sedan kvar i omkörningsfilen där han kraschade med bussen.

— Det var en fruktansvärd smäll och det haglade glas över oss, säger han till tidningen.

Ingen av de äldre behövde tas till sjukhus men de chockades rejält och några klagade på sår och smärtor i ben och armar.

— Personer på bussen har sår och chockskador. Föraren i personbilen måste klippas loss. Det är en allvarlig olycka, sa Perry Malmberg, insatsledare vid räddningstjänsten på plats.

Passagerare i bussen fick lämna platsen i en ersättningsbuss. De åkte vidare till Åsle Tå och där möttes de av en präst från Falköping. Gruppen åt och samtalade om olyckan och den chockartade upplevelsen. Senare återvände de till Borås utan att göra den utflykt som de hade planerat.

Bilen och bussen bärgades, men beslagtogs senare av polisen.

12.20 rapporterade polisen att vägen åter är helt öppen för trafik efter att ha varit helt och delvis avstängd sedan olyckan.