Det var strax innan klockan två på måndagseftermiddagen som flera räddningsenheter larmades till området Storagård utanför Korsberga med anledning av en kraftig brand som hade spridit sig.

Enligt SOS Alarms operatör ska en lantbrukare ringt och sagt att man sett en rökpelare stiga mot skyn och att det "brinner rejält".

– Det är väldigt rökigt på en stor yta, sa tidningens reporter Jennie Johansson som var på platsen under eftermiddagen.

Omkring en timme efter larmet, vid tretiden, kunde räddningstjänsten göra bedömningen att ett skogsområde på 200 x 200 meter var i brand.

– Vi har en skogsbrand här som vi har ringat in, i alla fall större delen av den. Läget har lugnat ner sig, sa räddningstjänstens Mattias Wallsten en timme efter larmet.

Brandmän från ett tiotal stationer larmades ut för att bekämpa branden. Enligt räddningstjänsten var det ett 50-tal brandmän från Jönköping och Norrahammar i norr till Rydaholm i södra delen av länet, som hjälpte till.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person har skadats i branden.

Micael Carlsson, räddningschef, meddelar att arbetet med branden har gått bra.

– Vi har slang runt hela området och vi har personal som jobbar med att släcka ner glödhärdar, och bryta upp stubbar och myrstackar och annat som det glöder i, säger han.

Räddningstjänsten räknar med att ha styrkor kvar ända fram till tisdagen.

Annons


Foto: Jennie Johansson