LÄS MER: Måndag hela natten

Måndag JKPG på Spira blev en stor succé förra sommaren och sommaren dessförinnan. Nu flyttas festen till Munksjöstaden och de gamla magasinen där det en gång låg en säckfabrik.

— Vi är förstås supernöjda över att få komma hit. Det är en drömlokal. Här kan vi köra på riktigt och vi kan bygga upp våra scener och våra miljöer som vi vill ha det, säger Filip Jenven och berättar att han skissar på uppbyggnaden av de miljöer som ska byggas upp.

Utanför magasinen, längs med kajen mot Munksjön, blir det en lång uteservering med konstgräs, rottingmöbler och bar.

Det är en stor skillnad mellan Spira och magasinen lokalmässigt. Vad skiljer mer?

Annons

— Det är att det är vår egen lokal eftersom vi hyr den av Toslust under tre år. Därför kan vi göra vad vi vill och bygga upp den där internationella nattklubbsstämningen som vi vill ha, säger Filip Jenven.

Kan det här bli något mer än bara en sommargrej?

— Absolut. Vi kan köra riktigt feta grejer på vintern också, säger Filip Jenven.

Efter förra sommaren drogs serveringstillståndet in och andra krögare var kritiska till att landstingsdrivna Spira hyrdes ut till privata arrangörer.

— Vi visste att vi inte hade gjort något fel och vi var inte värda den kritiken. Men nu har det ju visat sig att vi hade rätt. Så vi har karma, vi är supernöjda, säger Filip Jenven.

Premiären blir måndag den 11 juli och totalt blir det nattklubb under sex måndagar och sju lördagar i sommar. Bakom projektet står Filip Jenven, Ivan Martic och Jonas Vogel tillsammans med Företagscatering.

Fotnot: Tolust är Tommy Fritz och Gunnar Järvhammar som bygger Munksjöstaden.

LÄS MER: De berättar om succén på Spira

LÄS MER: Guldstämpel på Jenvens succé