Det första spadtaget för de tre punkthusen togs på fredagsmorgonen. Två av husen blir bostadsrätter med sammanlagt 62 lägenheter och ett hus blir hyreshus med 32 lägenheter.

HSB har sedan tidigare byggt villor och radhus på Samset, men nu är det dags för ytterligare boendeformer i form av bostads- och hyresrätter.

Annons

— Vi vill värna en blandad bebyggelse där det finns något för alla, säger Mats Hult, vd för HSB Göta.

Bostadsrätterna kommer bestå av tvåor, treor och fyror, varav de flesta, 32 stycken är treor. Utöver det finns det 14 tvåor och 16 stycken fyror. Lägenheterna har en boyta på mellan 80-158 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer ha stora balkonger och från husens översta våningar får man en utsikt över ängar, skogar och i vissa fall, Vättern. Priset för lägenheterna ligger mellan 1 600 000- 2 750 000 kronor.

— Samset är ett område som ligger nära naturen med en känsla av landet, men ändå bara tio minuter från stan, det läget lockar många, säger Jenny Lundell.

Hyresrätterna kommer bestå av ettor upp till fyror och de blir med sina 49-95 kvadratmeter lite mindre än bostadsrätterna. I god tid innan inflyttning kommer dessa att läggas ut på HSB:s hemsida för intresseanmälan. Byggtiden är beräknad till ungefär två år.

De första spadtagen togs av sex kvinnor. Det har fallit sig så att alla som driver projektet är kvinnor, från HSB är Linda Eriksson byggledare och Mia Klint ansvarig för hyresrätterna. Skanska är byggentreprenör och projektledare, arbetsledare, platschef och projektingenjör är alla kvinnor.