Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Läs mer: Kartläggning: Rånvågen i Jönköping

Rånvågen i Jönköping fortsätter.

Bara under fredagsdygnet utreder polisen tre nya rånfall.

Det första inträffade på A6 köpcenter vid sextiden på kvällen. En kvinna ska där blivit utsatt för en fräck väskryckning. Händelsen skedde mellan Willys och Intersport. En ur allmänheten grep in och brottade ner den misstänkta gärningsmannen och kunde ta tillbaka väskan, men ändå lyckades personen fly därifrån.

– Han är fortfarande på fri fot, säger Maria Lavesson.

Händelsen rubriceras i nuläget som rån alternativt grov stöld. Enligt vittnesuppgifter ska mannen vara i 35-40-årsåldern och burit en mörk jacka.

Två timmar tidigare hade polisen gripit en man för att denne stulit skor inne på köpcentret. Polisen ser dock inget samband mellan händelserna.

Senare under kvällen, vid halv tiotiden, ska två personer blivit utsatta för ett rån på Humlevägen på Torpa. Polisen sökte efter spår men utan resultat.

Annons

– Det är två målsäganden och okänt antal gärningsmän. Målsägandena var väldigt obenägna att medverka initialt, det enda jag vet är att man har tillgripit tillbehörigheter.

En halvtimme senare, vid tiotiden, utsattes Coop Konsum i Tenhult för ett väpnat rån. Två maskerade personer beväpnade sig med tillhyggen och under hot kom man över cigaretter och ett kassaskåp, uppger polisen.

De misstänkta rånarna försvann sedan.

De anställda, som klarade sig oskadda, kunde larma vid 22.20 men sent på fredagskvällen hade ännu ingen person gripits.

– Det här är högprioriterat för oss. Vi har flera patruller i närområdet eftersom vi initialt fått uppgifter att de lämnat till fots, säger Maria Lavesson, som inte vill gå in på vad för typ av tillhygge det handlar om.

Polisen spärrade under natten till lördagen av området kring Coop Konsum. En teknisk brottsplatsundersökning ska genomföras under lördagen.

Ser ni något samband mellan händelserna?

Det går givetvis inte att utesluta, men i nuläget ser vi inget samband.

Under natten hämtades en person in till förhör, misstänkt för att ha varit inblandad i rånet mot Coop. Åklagare beslutade dock, efter att personen hörts, att denne inte skulle anhållas.