HV71:s rutinerade center Chris Abbott fanns med uppe i Karlstad under måndagskvällen och stöttade från sidan sina lagkamrater som vann med 3–1 i den andra kvartsfinalfighten med Färjestad.

– Jag kom hit för att stötta killarna och hade jag till exempel behövt knyta ett par skridskor hade jag gjort det. Vi är en väldigt stark grupp och i ett slutspel är alla viktiga, säger Chris Abbott, som stått utanför de två senaste matchtrupperna på grund av en mördande konkurrens.

I den första perioden åkte dock stjärncentern och hemvändaren David Ullström på en otäck skada då han brakade in i sargen och åkte på ett armbrott. Ullström missar nu resten av säsongen och Abbott är redo att sätta på sig matchtröjan igen.

– Men det där tänker jag inte alls på, först och främst är jag ledsen för det som hände David. Han är en stor del av vårt lag och det känns hemskt att han skadade sig, säger Abbott och fortsätter:

– Jag är redo att göra mitt jobb. Det är en utmaning att inte vara i laguppställningen, man måste svälja sin stolthet och sedan är det rock'n'roll som gäller när chansen kommer.

SHL