Agneta Börjesson bor i Röttle och driver företaget Röttle natur och kultur. På olika marknader åker hon runt och säljer bröd, sylt och marmelad. Och även sin glögg.

I tre år har Agneta Börjesson slipat på sitt glöggrecept som kammade hem guldet i sin klass under SM i mathantverk, som i år arrangerades i Åre.

— Man blir ju jätteglad, säger hon.

Över 500 produkter

SM i mathantverk består av 45 olika klasser som till exempel bröd, sylt, ost, marmelad och olika köttprodukter. En jury bedömde över 500 produkter under tisdagen och på onsdagen presenterades resultatet.

— För fyra år sedan vann jag brons med en rabarbersaft i samma tävling. Nu tävlade jag med marmelad också men där vann jag inget, säger hon och fortsätter:

— De tyckte att det var bra balans i kryddningen, att det luktar glögg och att smakerna av äpple och fläder framgick. Man tror aldrig att man ska vinna, men man hoppas ju. Jag tycker själv att glöggen är väldigt god men hur bra den är jämfört med andra är alltid svårt att veta, säger hon.

Mat