Förhoppningsvis kommer det bli en riktig fotbollsfest med en bra inramning, men matchen har en högre säkerhetsnivå än vanligt.

— Det kommer vara fler poliser på plats än vanligt, säger Rolf Abrahamsson.

Enlig Abrahamsson har polisen bra koll på läget.

— Vi har fått information om att det kommer 4-5 bussar med AIK-supportrar. Många kommer också med bilar då AIK har många supportrar runt om i landet, säger Rolf Abrahamsson.

Säkerhetsnivån är högre när ett lag som AIK kommer. Det är inte bara på själva arenan, utan även ute bland allmänheten som fotbollshuliganer i Sverige ibland har betett sig illa. Ett sådant exempel var när en Djurgårdssupporter dog i samband med en match i Helsingborg 2014.

Annons

— Vi har ännu ingen information om att supportrarna ska vara på någon samlingsplats innan matchen, men det är vi som har ansvaret utanför arenan, säger Rolf Abrahamsson.

Inne i arenan är det föreningen som bär ansvaret.

— Det kommer bli vanlig visitation och säkerhetsansvariga från AIK kommer att vara med då, säger Rolf Abrahamson.

Det finns supportrar i storklubbarna i landet som är avstängda från matcher.

— Dels är det arrangörsavstängningar och dels har en del supportrar tillträdesförbund. Om vi skulle fatta misstankar om några personer kommer vi begära att de legitimerar sig, säger Rolf Abrahamsson.

Han är dock inte orolig för att det ska hända något.

— Det värsta som kan hända är väl om de får med sig några bengaler in och tänder. Det är väldigt svårt att visitera bort bengaler då många av dem är väldigt små.

I en inomhushall kommer det att bli mycket rök om bengaler tänds.

— Då blir det domarens sak och avgöra om matchen ska avbrytas eller inte. Det kan bli väldigt rökigt, men vad som är bra i Elmiahallen är att det finns stora portar att öppna så det skulle gå snabbt att få bort den, säger Rolf Abrahamsson.

På fredagen var det drygt 1500 biljett sålda till matchen, varav ungefär 900 på bortastå.

— Det har satts upp en extraläktare på ena långsidan, vilket gör att kapaciteten har ökats. Den läktaren har tagits från Vapenvallen. Det kommer vara mycket folk på en liten yta, men vi tror att det här kommer gå bra. säger Rolf Abrahamsson.

AIK