Alexander Björk, som bor i Jönköping, fortsätter att imponera under sin första säsong på Europatouren. Han har visat upp en stabilitet och ett spel som gett honom både en hel del pengar och rankingpoäng under året.

Säker finalplats

Inför Italian Open ligger Alexander 35:a på Race to Dubai, den lista som avgör vilka 60 spelare som får vara med i den stora tourfinalen senare i år, och har i praktiken säkrat en plats där.

I Milano gick Alexander Björk runt på 64 slag, gjorde sju birdies efter en runda där det mesta fungerade. Han delar nu ledningen med Kiradech Aphibarnrat, Thailand, Francesco Molinari, Italien och walesaren Jamie Donaldson.

Stora pengar

Italien Open räknas in i Rolex Series, vilket innebär att både prispott och rankingpoäng är extra stora. Det här har bland annat lockat Alex Norén att ta fram klubborna igen efter att ha haft semester i en månad.

Norén ligger delad åtta, två slag efter ledarkvartetten, efter den första dagen. Francisco Molinari vann förra året, och är alltså bra med efter den första dagen även den här gången.