– Thåström går för, punkt slut, säger den nykorade ambassadören till JP på mobilen.

Pristagare på Jönköpingsgalan

Övriga pristagare blev bland andra:

Årets företagare: Mikael och Rolf Edvardsson, XL Bygg Edva..

Pristagare på Jönköpingsgalan

Övriga pristagare blev bland andra:

Årets företagare: Mikael och Rolf Edvardsson, XL Bygg Edvardsson i Skärstad AB

Motivering: Företaget började i liten skala som byggfirma med specialisering att bygga i lösvirke. Virke och annat byggnadstillbehör lagrades alltid i närheten. Driftiga närboende med flera såg snabbt att det fanns en möjlighet att enkelt handla virke och annat byggnadsmaterial hos företaget. Det som började som en sidoaffär dominerar nu verksamheten.

 

Årets initiativ: Jönköpings Kristna Samarbetsråd och Johanna Linder

Motivering: Den folkliga uppslutning som Jönköping såg den 1 maj 2014 blev en uppvisning i medmänsklighet och en historisk aktion för människors lika värde. För sitt mod, sin kreativitet och sin starka övertygelse om att Jönköping är en plats för alla, tilldelas utmärkelsen ”Årets initiativ” år 2014 Jönköpings Kristna Samarbetsråd och Johanna Linder.

Johanna Linder blev tillsammans med Fredrik Hollertz utsedda till Månadens Jönköpingsbo för sin kamp mot nazisterna.

 

Årets idrottsprestation: Janni Larsson

Motivering: Att hålla en hög nivå under en längre tid är bland det svåraste som finns för en idrottare. Att göra det i den absoluta världseliten är för de allra flesta en omöjlighet. Med en enorm vilja och målmedvetenhet, både i tävlingssammanhang samtidigt som hon studerar till läkare, har hon visat att allt är möjligt. För sina dubbla VM-guld i jujutsu under 2014 går Jnytts utmärkelse Årets Idrottsprestation till Janni Larsson.

 

Fotnot: Listan över årets pristagare vid Jönköpingsgalan hittar du på jonkopingsgalan.se.

Eller skriker. Volymen är hög på håll. På galan håller Brothers of End (tre Cardigans-medlemmar) på att spela för glatta livet, medan Söder befinner sig mitt i stöket efter den bejublade spelningen i Teaterladan.

Annons

– Men jag är väldigt stolt och tacksam för priset, fortsätter Söder, jag börjar så smått förstå att det jag gör är uppskattat. För egen del gör jag bara det jag brinner för, söker upp och bokar duktiga artister som jag vill presentera för en publik.

Söder har arrangerat konserter i Södra Vätterbygden sedan 1991 och är mannen bakom festivalen Popadelica och hundratals konserter i Huskvarna Folkets Park de senaste 15 åren. Han är också en av de som tillskrivs upptäckten av The Cardigans.

– Jag är ingen person som vill synas, helst vill jag gömma mig i en låda och inte visa upp mig på scen och bild. Jag gör det för Huskvarna-parken och för folk som älskar musik, klargör Årets ambassadör 2015.

Jönköpingsbördiga stå-uppartisten Cecilia von Strokirch var konferencier för galan. Men äran att få öppna vinnarkuvertet med Årets ambassadör i fick fjolårssegraren, Johan Thor på Friskis & Svettis.

De två övriga nominerade var nationalekonom Charlotta Mellander på Internationella Handelshögskolan och fotograf och marknadsförare Peter Appelin.