Kommunalråd Peter Jutterström (M) har beskrivit stämningen i tekniska nämnden som stökig och Hanns Boris (KD), vice ordförande håller med. Han tycker att det har blivit mycket bättre sedan ordförande Anders Jörgensson och ledamoten Ola Helt lämnat Moderaterna och blivit politiska vildar. Det innebär att Hanns Boris numera är gruppledare för Alliansen.

— Vi har börjat prata politik igen och vi har ett bra samarbete inom Alliansen. Under våren, innan Anders och Ola lämnade Moderaterna, hade vi inga gemensamma gruppmöten. Istället hade Moderaterna egna gruppmöten medan vi hade våra tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet, säger Hanns Boris som inte tycker att Anders Jörgensson lyssnade på vad de allianspartierna hade att säga.

— Nu känner vi en framtidstro igen och nu har vi gemensamma möten, säger Hanns Boris.

Anders Jörgensson, ordförande i tekniska nämnden och politik vilde, tillbakavisar Hanns Boris påståenden om att alliansen inte har haft några gemensamma gruppmöten.

Annons

— Vi har visst haft det utom ett i juni då vi skulle besluta om att Castellum och Brandtornet skulle få bygga på parkeringsplatsen mitt emot högskolan, säger han.

Beslutet togs av Moderaterna, det rödgröna blocket och SD. Kristdemokraterna var emot tillsammans med C och L.

— Det blev ett olyckligt beslut. Alla företag som ville bygga på den tomten borde ha fått lämna förslag som sedan jämförts på likvärdiga grunder, säger Hanns Boris.

Om det stämmer att Allianspartierna hade gemensamma möten utom just detta är svårt att veta eftersom gruppmötena i tekniska nämnden inte protokollförs.

Hanns Boris påstår också att du inte har lyssnat på vad de övriga Allianspartierna hade att säga?

— Det har jag gjort men Hanns Boris hade konstiga åsikter ibland. Och han kommer oftast sent till våra sammanträden och går tidigt, säger Anders Jörgensson.

LÄS MER: Beslutet går inte att överklaga

LÄS MER: Företagen som tävlar om att få bygga vid högskolan