Ett av Wetterbygden Sparks huvudmål inför säsongen har varit att stärka upp på point guardpositionen. När Ebba Sjökvist fortfarande har en bit kvar av rehabiliteringen av sin korsbandsskada och Brooke Le Mar har lämnat laget, så var det mer eller mindre en nödvändighet att hitta någon som kan avlasta Jelena Krsmanovic som point guard.

Den 22 år gamla och 173 cm långa Sarah Beal kommer till spel i Wetterbygden Sparks efter att ha nyss avslutat sina studier på Providence College Friars som till vardags är hemmahörande i ansedda Big East Conference i USA.

Annons

Under säsongen 2016-2017 snittade Beal 13 poäng, 4,7 returer och tre assists per match. I vintas blev hon dessutom den 33:e spelaren i Friars historia att ha gjort över 1000 poäng eller mer.

Sparks nyförvärv beskrivs som både en attackspelare som kan avsluta på egen hand, men också någon som gör sina lagkamrater bättre tack vare ett varierat och effektivt passningsregister.

Sparks huvudcoach Francisco Pinto:

Först och främst är jag väldigt glad att vi lyckats få hit en spelare av Sarah Beals diginitet. Sarah kommer ge oss ytterligare en dimension i spelet med sitt ledarskap, attackspel och fysik. Då vi är en klubb som satsar på att kvalificera oss till Basketligan dam så är detta en satsning helt i linje med vårt mål. Klubben och laget gör en enorm uppoffring detta år som bland annat innebär att vi startat upp rekordtidigt för att komma så pass väl förberedda som möjligt till seriestarten.

Sarah Beal ser själv fram emot att komma och spela basket på heltid i sitt nya hemland och kommenterar i ett pressmeddelade att hon valde just Wetterbygden:

Jag valde Sverige för att jag hört mycket gott om landet, både hur vackert det är där och hur pass bra allting verkar fungera runt basketen. Jag är övertygad om att Sverige och Jönköping är en fantastisk plats för mig att inleda min proffskarriär på. Vidare hade jag ett bra samtal med headcoach Pinto som förklarade sina tankar kring min roll, om laget och kanske det viktigaste av allt: vilka ambitioner föreningen har med att vinna tillräckligt många matcher för att kunna avancera i det svenska seriesystemet. Allt tilltalade mig från första början.

Sarah Beal ansluter till Wetterbygden Sparks i slutet av månaden.