Årets säsong, totalt den sjätte, av "Hela Sverige bakar" har premiär i TV4 tisdag den 26 september. Bakningsprogrammet med totalt 14 deltagare spelades in under en månad i somras på Taxinge slott mellan Södertälje och Strängnäs. Årets säsong består av 12 avsnitt.

— Jag följde "Hela Sverige bakar" de första säsongerna, men de senaste åren har det varit lite svårare att följa programmet eftersom jag nu har två barn som är ett och tre år gamla, säger Andrea Brändström.

Hon har däremot länge haft en stor passion för bakning.

— Jag gillar särskilt att baka tårtor och cupcakes.

Det som gjorde att hon blev anmäld till tävlingen var när hon hade bakat en enhörningstårta, en tårta med ett horn och med motiv som liknar en enhörning. Tårtan hade bakats till dagen då det var barnvälsignelse för Andréas dotter.

Annons

— Mina systrar och min svåger tog då en massa bilder på tårtan och jag förstod inte vad de höll på med, säger Andréa Brändström och skrattar.

Vad har varit det roligaste med att vara med i "Hela Sverige bakar"?

— Det var att få lära känna så många fina människor som delar samma intresse som mig. Jag har fått mycket nya idéer och nya recept, säger Andréa Brändström.

Till vardags arbetar Andréa Brändström som gyminstruktör och platschef på Nordic Wellness i Jönköping, även om hon för tillfället är mammaledig.

Att vara gyminstruktör och samtidigt ha en passion för sötsaker, hur går det ihop?

— Jag skulle säga att det är den perfekta kombinationen! Då kan jag unna mig att äta lite extra för att sedan träna bort det. Så länge man ser till att äta hälsosamt i övrigt är det absolut inga problem, säger Andréa Brändström.

FOTNOT: Du kan även hitta inspiration till bakning på Andréa Brändströms Instagramkonto.

Gym
TV4