Sedan 1990 har organisationen sin huvudbutik på Kungsängsvägen på Ekhagen. Men i höstas gavs en chans att, åtminstone tillfälligt, etablera sig i centrum.

– Lokalen stod tom och vi kände fastighetsägaren, berättar Lägermo, så vi fick förfrågan att flytta in tills vidare och det är ju en alldeles fantastisk adress här på Väster, så det var inget att tveka på.

Annons

I 27 år har Sam-Hjälp arbetar med humanitär hjälp till behövande i Östeuropa. Den nya butiken kommer att skapa tillfällen att låta fler människor vara med och hjälpa till i det arbetet. Och nu innan jul kommer man att kunna köpa mat- och hygienpaket till fattiga familjer i Bulgarien, Rumänien, Serbien, Moldavien och Ukraina.

– Vi har 4 100 fyllda kartonger på lager som vi ska sälja, varor för runt 750 kronor styck till vårt pris på 200 kronor.

Änglabutiken kommer också att vara en secondhand-butik med kläder, prydnadssaker, husgeråd, böcker med mera. Vill man ha möbler, sportutrustning och andra större grejer rekommenderar Lägermo butiken på Ekhagen i stället.

Namnet ”Änglabutiken” förpliktigar… ?

– Den som köper ett matpaket, eller ger en gåva till någon som är fattig gör en änglainsats. Att hjälpa människor i nöd är änglalikt. Man kan dessutom kanske köpa med sig en ängel hem, menar Anna Lägermo.