Den moderna och skalbara logistikanläggningen har byggts av Tosito i SIDOG Fastigheter.

— Vi bygger för att hantera en mycket krävande logistik till både retail och direkt till konsumenter över hela världen. Med fortsatt stort förtroende att få driva och utveckla logistiken för många starka varumärken krävs vidare expansion. Fastighetsägaren är en otroligt ambitiös och väletablerad aktör, säger Markus Kinnander, vd för Emotion Logistics i ett pressmeddelande.

Sjätte anläggningen

I lagret ska logistiken hanteras i en automatiserad lösning genom konceptet Autostore som levereras av Element Logic. Verksamheten kommer i april att sysselsätta minst ett 15-tal medarbetare där rekrytering nu påbörjats.

— Detta blir vår sjätte anläggning i Sverige och vi passerar nu 40 000 kvadratmeter logistikytor. Våra olika lager har unika specialiteter inom bla konfektion, reservdelar, accessoarer, inredning och skönhetsprodukter. Tillsammans med Element Logic ser vi nu ytterligare möjligheter att tillföra värde i ett snabbrörligt handelslandskap. Vi är otroligt glada för vårt partnerskap och att få sätta igång i Jönköping, säger Markus Kinnander.

Markus Kinnander, vd på Emotion Logistics.
Foto: A.Rylander