Förra veckan sa Anton Cajtoft till JP-sporten att han inte vet hur lång tid han har kvar av sin rehab innan han är redo för att spela fotbollsmatch igen.

Jag vet inte riktigt och jag tror ingen vet exakt hur lång tid det kommer att ta innan jag är tillbaka, sa han då.

Nu berättar Södramålvakten för Fotbollskanalen att han inte kommer att spela någon fotboll den här säsongen.

När JP-sporten når Anton Cajtoft utvecklar han sitt resonemang.

– Det är inga nya besked jag har fått efter att jag pratade med er förra veckan. Men vi har väl känt att tiden är för knapp för att hinna tillbaka helt innan den här säsongen är slut. Det är liksom augusti redan och jag vill inte stressa fram något, säger han.

Hur känner du när du har tagit det här beslutet att ställa in årets säsong?

– Det är ju inget chockartat beslut direkt. Jag har inte haft matchspel i fokus den här säsongen. Det har handlat om att träna och bli så stark som möjligt. Jag är inte superledsen utan har haft det här på känn. Men jag fortsätter att göra framsteg hela tiden vilket känns bra.

Att han har tagit beslutet påverkar dock inte hans rehabträning. Han kommer att fortsätta att köra på och vara med ute på fotbollsplanen. Förra veckan var till exempel första gången på åtta månader som han fick börja slänga sig.

Annons

Nu flyttas alltså Södramålvaktens fokus till 2019, vilket också är ett optionsår på hans kontrakt.

– Vi har inte pratat så mycket om framtiden, mitt fokus har varit på min rehabträning. Men i mitt huvud har jag kontrakt med J-Södra nästa säsong.

Så du är inte sugen på att ge dig ut och testa något nytt?

– Nej, absolut inte.