— Fortfarande är det alltså oklart vem den hemlige finansiären är. Det har gått ett par veckor sedan kommunfullmäktige klubbade igenom att fotbollsarenan ska byggas på Jordbrovallen.

Carl-Johan Korsås träffade på måndagen en kontaktperson som vet vem den hemlige finansiären är.

Global aktör

— Men jag fick inte veta vem det är. Det vi vet är att det är en global aktör som har byggt flera multiarenor. De vill bygga och äga arenan och hyra ut den till Jönköpings kommun säger Carl-Johan Korsås.

Annons

Korsås har nu informerat politikerna i ledningsutskottet om vad han vet och att han inte vet vem finansiären är.

— Politikerna var intresserade, ingen sade nej, men så länge vi inte vet går det inte att gå vidare. Nu kräver vi ett möte och att namnet ska fram på bordet.

— Vi blev informerade och förutom att vi vill veta vem finansiären och företaget är så måste det läggas fram konkreta handlingar med ritningar, investeringsplan och annat för att överhuvudtaget ha någonting att ta ställning till, säger kommunalrådet Ilan de Basso (S).

Carl-Johan Korsås ska ta en ny kontakt med mellanhanden för att få till ett möte så snabbt som möjligt.

Hedell tiger

Moderaten Janne Hedell som tillsammans med partikollegan gick ut med att det fanns en privat finansiär hade under onsdagen inget nytt att komma med. Moderaterna har tidigare träffat kontaktpersonen till finansiären.

— Jag släpper inget namn. Finansiären ska ta kotakt med stadsdirektören (läs Carl-Johan Korsås). När det vet jag inte. De kommer agera proffsigt och väljer själv tidpunkt, säger han.