— Det får ingen veta förrän om några dagar, förhoppningsvis innan jul, säger Patricia Svensson, onlinechef Hall Media och en av jurymedlemmarna.

Och det ska ju vara så, hemligt före livesändningen på jp.se då vinnaren, en av elva Månadens Jönköpingsbo i år, presenteras.

Christian Lidström såg vinsten förra året som ett kvitto att han gjort och gör någonting bra för Jönköping.
Foto: Elin Elderud

Väldigt svårt

Jurymedlemmarna hade således sina överläggningar. Årets Jönköpingsbo utses för åttonde året i rad. Omröstningen bland allmänheten är också avslutad.

— Vi har ikväll gått igenom alla kandidater och haft bra diskussioner. Det har varit väldigt svårt som vanligt. Det är en stor bukett av duktiga kandidater där alla egentligen är värdiga vinnare, säger Patricia Svensson.

Michael Joelsson är ny i juryn efter Kerstin Arwidson.

— Intressant överläggning, men till slut föll valet på ett bidrag som medverkat till att sätta Jönköping på kartan och svarat för en god utveckling, säger han.

Överläggningarna med juryn skedde inför stängda dörrar. Förhoppningen är att vinnaren presenteras före jul.
Foto: Elin Elderud

En bra mix

En av jurymedlemmarna är som sig bör förra årets vinnare, entreprenören och e-sportfantasten Christian Lidström.

— Jag tycker det är en bra mix med eldsjälar som brinner för sina idéer och som också verkar för stans utveckling.

Vad har det betytt för dig att du vann förra året?

Annons

— Jag blev först väldigt överraskad och därefter glad. Jag kände verkligen att jag gjort någonting för Jönköping. Priset blev ett kvitto på det och det betydde mycket.

Utmärkelsens syfte

Årets Jönköpingsbo kom till för att belöna den eller de personerna som bidrar med något ..

Utmärkelsens syfte

Årets Jönköpingsbo kom till för att belöna den eller de personerna som bidrar med något positivt för Jönköping och dess utveckling. Det kan exempelvis vara en entreprenör, eldsjäl eller någon som vågar göra något annorlunda eller en allmän glädjespridare.

De elva Månadens Jönköpingsbo (två en gång) det står emellan heter: Seyde Aslan, Andrea Brändström, Ida Franzén Leibnitz, Carlk-Johan Forssén, Behnaz Bahabozorgi, Stefan Alvarsson, Damlen Linsley, Frida Moisto, Åsa Wass, Johan Thor samt Andreas Bohman och Johan Salestam.

Relaterat: Läsarna fick rösta om Årets Jönköpingsbo