Ung Företagsamhets Jönköping läns regionala mässa avslutades på tisdagskvällen på Elmia. Närmare 900 UF-företagare från hela länet ställde ut 250 olika affärsidéer och tävlade i åtta olika tävlingskategorier på Elmia.

UF-företagarna har visat upp en enastående idérikedom och kreativitet, berömmer regionchef Anna Holm.

Ett svårt arbete

Annons

Hon berättar att jurygrupperna har haft ett svårt men givande arbete med att utse årets bästa unga företagare. I den mest prestigefyllda tävlingen Årets UF-företag utsåg juryn alltså Serve It UFpå Erik Dahlbergsgymnasiet. Motiveringen lyder:

”Priset för årets UF företag går till ett redan framgångsrikt företag med god ekonomisk insikt. De visade upp en helhet med sinne för detaljer. De är drivna och arbetar hårt och inte rädda för förändringar. När det kommer till kritan kan de prestera på topp”.

Tävlingsvärd för tävlingen Årets UF-företag är Region Jönköpings län.

13 kategorier

Förutom i denna tävling utsågs vinnarna i ytterligare tretton olika tävlingar, varav två riktade mot skolan i form av Årets Lärare och Årets Skola.

För vinnarna i flera tävlingskategorier väntar nu SM i UF-företagande i Stockholm den 16-17 maj där de kommer att tävla om titeln som svenska mästare i sin kategori.

— Det är alltid lika roligt varje gång. UF-mässan visar alltid prov på affärsidéer som även kan bli något för framtiden, säger Anna Holm.