Den förre Husqvarnaspelaren tillhör italienska Benevento men är sedan i februari utlånad till MLS-klubben Portland Timbers. Anfallaren inledde med spel i Italien förra hösten och hoppade på säsongen i MLS i våras vilket gjort att han har en lång säsong i benen.

Medan Benevento åkte ur Serie A har Portland gjort bättre ifrån sig. Laget slog nyligen ut Gustav Svenssons Seattle i kvartsfinal och är klart för semifinal i MLS-slutspelet. Armenteros har på sina 28 matcher i Portland producerat åtta mål och en assist.

Vid årsskiftet går lånekontraktet med Portland ut men klubben har en köpoption i avtalet med Benevento.

– Vi har varit i diskussion med Portland och Benevento om priset och om det går att göra något utifrån Portlands budget. Det är inget definitivt beslut taget ännu, så vi får se hur det landar i slutändan. Om inte Portland utnyttjar situationen, så har han kontrakt med Benevento, säger agenten Fredrik Risp till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Jag var över i Portland för två veckor sedan och diskuterade, men först och främst måste Portland och Benevento komma överens och avsluta det. Sedan kan vi se vad alla vill. Samuel är väldigt positivt inställd till att vara kvar.

Annons