Midnattsloppet äger rum natten till den 12 december. Under kvällen ska flera lokala aktörer vara på plats i Hälsoparken bakom Hälsohögskolan i Jönköping och bjuda på varma drycker och snacks, enligt planerna. Och strax före midnatt håller Nordic Wellness i en gemensam uppvärmning innan loppet runt Munksjön drar i gång.

Både studenter och personer från allmänheten är välkomna att vara med. Det kostar ingenting att delta, men Jönköpings studentkår uppmanar alla att skänka pengar till Musikhjälpens kamp mot sexhandel med barn.

Nytt koncept

Annons

– Barnen är det käraste som vi har. Det är fruktansvärt att människohandel finns, och det blir ännu värre när det handlar om barn, säger projektledaren Jimmi Kjellberg.

Det är första gången som studentkåren arrangerar ett midnattslopp av det här slaget. Tillsammans med initiativtagaren Hanna Fox hoppas Jimmi Kjellberg att hundratals deltagare ska sluta upp.

"Trevligt evenemang"

– Vi vill att det ska bli ett trevligt evenemang. Det anordnas på en måndag mitt i natten, och det är inte supervarmt. Men det är också lite av tjusningen, säger Jimmi Kjellberg.

– Det kommer att anordnas aktiviteter på kvällen. Vi ska göra allt vad vi kan för att samla in så mycket pengar som möjligt.