Jimmy Thelin kommer med största sannolikhet att presenteras som ny tränare i Elfsborg under klubbens medlemsmöte ikväll.

J-Södras assisterande tränare Miguel Beas Martinez kommer, enligt uppgifter till JP-sporten, att följa Jimmy till Elfsborg.

Klart är i alla fall att han lämnar J-Södra.

— I sitt avtal har han en klausul som säger att han har rätt att avsluta sitt kontrakt om Jimmy Thelin lämnar Jönköpings Södra, säger klubbens ordförande Mats Tidstrand.

Ville ni ha kvar Miguel?

Annons

— Han är en väldigt duktig och kompetent tränare som har bidragit jättemycket. Inte minst ur ett analysperspektiv, så självklart skulle vi ha nytta av den kompetensen i J-Södra.

Miguel har, som Tidstrand säger, arbetat mycket med analys och video. Under matcher har han suttit på läktaren och filmat, för att sedan springa ner till omklädningsrummet i halvtid. Huruvida klubben kommer ersätta Miguel helt är inte klart än.

— Det är ett arbete som pågår tillsammans med Jörgen Wålemark nu. Det är både utifrån hur han vill att vi ska formera oss, men också utifrån den anpassning i ekonomin som vi gör nu på grund av att vi spelar i superettan nästa år.

Är inte det ett väldigt konstigt kontrakt att skriva, att han får lämna om Jimmy lämnar?

— Jag spekulerar inte i vad man tycker. Miguel är en värvning till J-Södra via Jimmy, därav uppstod den kopplingen, säger Tidstrand.

Just nu har J-Södra två tränar under kontrakt. Nye tränaren Jörgen Wålemark har ett 2+1-årskontrakt, medan den andre assisterande tränaren Christer Perssons kontrakt går ut vid årsskiftet. Där vill båda parter förlänga.