2009 klev Assyriska Turabdin IK in i sexan. Efter en andraplats första året blev det serieseger och uppflyttning till femman året efter.

Fakta: Assyriska Turabdin IK

Serie: Division 2 västra Götaland.

Tränare: Andreas Tegström.

Nyförvärv: Tomas Han..

Fakta: Assyriska Turabdin IK

Serie: Division 2 västra Götaland.

Tränare: Andreas Tegström.

Nyförvärv: Tomas Hansson (comeback), Kristian Kairouz (Tord), Kirill Laptev (Tord), Daniel Koutcho (lån Jönköpings Södra), Midhad Jukovic (lån Jönköpings Södra), Adam Lindström Leister (Jönköpings Södra), Robert Benke (Ölme), Karl Granbom (Jönköpings Södra).

Förluster: Hugo Lönn (Tenhult), Anel Bilanovic (Tord), James Gorial (slutar och blir assisterande tränare), Jesper Ritheim (NGIS), Richard Harmis (Råslätt), Marvin Nano (Råslätt), Anel Bobar (Nässjö).

Målsättning: "Vi vill utvecklas och bli bättre för varje vecka, så får vi se hur långt det räcker", säger Assyriskas tränare Andreas Tegström.

Tippade topplag: Halmia, Tvååker och Eskilsminne.

Den ena uppflyttningen efter den andra har sedan avlöst varandra. Och efter en förstaplats i trean (sju poäng före tvåan) förra året väntar nu division 2–spel för Assyriska hemma på Rosenlunds IP.

– Vi har gjort en resa, men vi fick ihop ett bra gäng från början. Att vi skulle nå ända till tvåan hade jag dock aldrig kunnat tro. Men vi har hela tiden fått duktiga spelare till oss och det har gjort att vi har kunnat utvecklas, förklarar Ashor Nisan.

Tomas Hansson var kanske Husqvarna FF:s bästa spelare i superettan 2014. Även 2015 blev det spel i HFF men förra året blev det ingen fotboll. Motivationen fanns helt enkelt inte där. Men nu har snart 29–årige Hansson valt att göra en ordentlig satsning igen.

– Det känns oförskämt bra. Det har varit mest styrka jag har tappat, men i det stora hela känns det väldigt bra, tycker Tomas Hansson, och fortsätter:

– Jag tror det kan bli en bra säsong. Vi har ett bra grundspel, alla vet vad de ska göra både med och utan boll. Samtidigt är vi nykomlingar och det är viktigt hur vi tacklar motgångar om de kommer. Men jag har stora förhoppningar på det här.

Staivar Ishak tillhör det yngre gardet i Assyriskas trupp.

– Jag kom in ganska sent på försäsongen förra året. Men jag fick känna på spel i trean och nu ser jag fram emot att vi ska spela i tvåan. "Tegan" (Andreas Tegström, tränare) har varit här en säsong och nu bygger vi vidare på den framgångsrika fjolårssäsongen, säger Staivar Ishak.

Assyriska kan till den här säsongen presentera flera spännande nyförvärv. Både Dijan Vukojevic, 22 mål förra säsongen, och Arian Banda, 19 mål i fjol, finns dessutom kvar i laget. Vukojevic har varit sjuk en del under försäsongen men är nu på väg tillbaka ordentligt.

Andreas Tegström tränar Assyriska för andra året i rad och har en trupp på 18 utespelare och två målvakter.

– Det känns väldigt inspirerande och det ska bli spännande att se vad vi kan göra i tvåan. Det känns som vi har tagit ett kliv till och vi kan kontrollera matcherna på ett helt annat sätt än tidigare, säger Andreas Tegström.

– Målet och utmaningen är att bygga vidare på vårt spel och vi vill vara spelförande. Nyförvärven har kommit in och höjt oss men även flera spelare som fanns med förra året har tagit ytterligare kliv, fortsätter Tegström.

Värt att notera är också att den legendariske målvaktstränaren Lasse Sandgren finns med i Assyriskas ledarstab. För andra året i rad tränar Sandgren, 81 år ung, Assyriskas målvakter Joakim Jans och Pontus Laine Jansson.

Assyriska har seriepremiär den 8 april hemma mot Tvååker.