Förra säsongen var en minst sagt händelserik sådan för Assyriskas del. Huvudtränaren Daniel Culha lämnade laget, tillsammans med Aram och Barre Ibrahim, mitt i säsongen och krisen var ett faktum. Men trots turbulensen lyckades laget genom hela säsongen tampas i toppstriden - detta som nykomling.

Fakta: Assyriska IK

Serie: Division 3 Sydvästra Götaland

Klubbnamn: Assyriska IK.

Tränare: Ninos Töre.

Nyförvärv: A..

Fakta: Assyriska IK

Serie: Division 3 Sydvästra Götaland

Klubbnamn: Assyriska IK.

Tränare: Ninos Töre.

Nyförvärv: Arian Banda, Ekhagen, Liam Capeljan, Abdu Hussein, båda HFF, Alen Yakob, Råslätt, Albin Lagerberg, J-Södra, Bahij Elias, Martin Dikho, Haris Huseirovic, alla Tord, José Luis Gonçalves Nóbrega, Tenhult, Rasmus Friberg, Egnahem.

Spelarförluster: Joakim Jans, HFF, Robert Benke, Carlstad, Gabriel Valencia, slutar, Valon Shabanaj, Råslätt.

Tippade topplag: IK Tord.

- Turbulent är det alltid i Assyriska IK, säger Ninos Töre med ett skratt. Det är alltid action, mycket drama och mycket känslor. Det är så vi tycker om att ha det egentligen, det är så det är här. Sedan är det klart att man inte vill ha en kris där en tränare lämnar mitt i säsongen.

Klubben trogen

Ninos Töre fick plötsligt lägga skorna på hyllan mitt i förra säsongen för att täcka upp luckan efter Daniel Culhas beslut att lämna. Töre gick från att vara en i laget, till att vara den med huvudansvaret att leda laget över i princip en natt.

- Jag har alltid sagt att jag är där klubben behöver mig.

Och Töre har fått förtroendet att leda laget vidare. I sin roll som tränare vill han framför allt sprida en stark klubbkänsla hos sina spelare.

- När jag var spelare i Assyriska, spelade jag inte bara för mig själv utan jag kände att jag spelade för klubben i stort. Det vill jag att spelarna ska ta med sig. Att få dem att känna att de har Assyriskas klubbmärke på tröjan.

Annons

Tio nya spelare har plockats in till årets säsong för att täcka upp för flera tunga spelartapp.

Kan det bli ett problem att förmedla den klubbkänslan när ni nu plockat in så många spelare?

- Det är klart att det inte bara är att trycka på en knapp och känna den samhörigheten. Det tar tid, det gjorde det även för mig. Men den växte också fram ganska snabbt. De spelare som kommit hit har också verkligen betonat att de uppskattar det vi gör i klubben.

Vad kan man förvänta sig av Assyriska det här året?

- Vi har blivit av med många spelare med god kvalitet, det kan man inte bortse ifrån. Så det är svårt att säga, vi får se. Klart är i alla fall att det inte är samma trupp som förra säsongen.

Laget har inför säsongen plockat in flera yngre förmågor. En av dem är Liam Capeljan från Husqvarna FF.

- Jag kände att jag behövde seniorfotboll i mig och då var Assyriska det rätta laget för mig, säger 18-åringen.

Nyförvärvet ödmjuk

Och nyförvärvet väljer också att tona ner förväntningarna kommande säsong.

- Jag tror de flesta vet om att det är ett mer eller mindre nytt lag. Dem har aldrig haft så unga spelare som mig, till exempel. Det är ett generationsskifte, säger Capeljan.

Det återstår att se var Assyriska står när säsongen ska summeras. Men i vanlig ordning lär det bli action.