Assyriska kom från en tung och viktig vinst förra helgen mot bottenlaget Värnamo. Nu var det tuffare motstånd som stod på andra sidan, och detta i form av Snöstorps FF.

Assyriska stod för en bra inledning men det var bortalaget som skulle skapa matchens första och bästa chans. Efter en hörna nickade Snöstorps spelare bollen precis över ribban.

Det syntes många gånger att Assyriska försökte hitta instick och luckra upp Snöstorps försvar. Detta gjordes dock utan resultat och första halvlek slutade oavgjort på Rosenlunds IP.

Annons

I andra halvlek kom hemmalaget tillbaka som ett helt nytt lag. I matchminut 56 kom ledningsmålet och det var hemmalaget som gjorde det. Michel Kamhié blev snyggt framspelad och efter ett sidledspass kunde han trycka in 1-0.

— Laginsatsen idag är helt fantastisk. Vi gör idag säsongens bästa match och spelar med mycket tålamod idag, säger tvåmålskytten Michel Kamhié.

Efter ledningsmålet rullade det på bra för Assyriska och i minut 65 kunde laget utöka till 2-0, detta genom inhopparen Arian Banda.

3-0 kom i minut 74, efter ett distinkt och hårt skott av Pedram Pourjanekikhani.

Spiken i kistan kom senare i minut 77 och detta på straff. Michel Kamhié sköt stenhårt in slutresultatet och 4-0.

— Jag är lättad och glad, det är mycket härligt att få ta tre poäng. Vi la grund i vårt defensiva spel idag, säger Ninos Töre, tränare Assyriska IK.