Yves Nkuru, Erik Watson och Daniel Ljung har alla skrivit på för två år med Assyriska. Nkuru kommer från IFK Värnamo, men var utlånad till Tenhult förra säsongen, medan de två sistnämnda ansluter från J–Södras U21–lag.

Assyriska laddar inför sin andra säsong i fotbollens division 2. Truppbygget är i full gång och under torsdagen presenterades tre nya spelare. 22–årige Yves Nkuru är en kantspelare men kan även användas som anfallare. Daniel Ljung och Erik Watson är båda 19 år gamla och har fått en bra fotbollsutbildning i J–Södra. Ljung och Watson är centrala mittfältare.

– Jag vill ta nästa steg och spela seniorfotboll. Det här känns som ett bra beslut, tycker Erik Watson, som är fotbollsfostrad i Bankeryds SK.

Annons

– När jag tränade med Assyriska kändes det väldigt bra och jag tycker att spelsättet påminner om J–Södras. Assyriska vill också hålla bollen på marken, menar Daniel Ljung, som innan J–Södra–tiden tillhörde moderklubben Hallby.

Yves Nkuru är inne på samma spår som sina nya lagkamrater.

– Assyriska spelar den fotboll som jag vill spela. "Tegan" (Andreas Tegström) är en duktig tränare, säger Yves Nkuru, som har stått på gränsen till IFK Värnamos A–lag och från början kommer från Smålandsstenars Goif.

Assyriskas tränare Andreas Tegström är nöjd med att ha fått in tre nya spelare i truppen.

– Yves har en väldig spets i sitt spel. Han har en extrem snabbhet och är farlig i sitt djupledsspel. Daniel är en tvåvägsspelare som är bra i duellspelet. Han är med i uppbyggnadsspelet men kommer också till avslut. Erik kan styra tempot i matcherna och är mer en playmaker. Alla är väldigt ambitiösa och vill något med sin fotboll, säger Andreas Tegström.

– De här tre killarna har spets och de är här för att slåss om startplatserna. De har alla möjligheter. Det känns som vi redan har kommit långt och det ser väldigt bra ut på träningarna, fortsätter tränare Tegström, som kör igång med träningen inför nästa säsong ordentligt efter nyår.

När det gäller Daniel Koutcho och Midhad Jukovic, som båda var utlånade till Assyriska från J–Södra under säsongen, så är ambitionen från Assyriskas sida att behålla båda två men inget är klart i skrivande stund.