Relaterat: Experternas dom: "Inte helt säker att Jimmy Thelin är mogen uppdraget"

Elfsborg har haft en jobbig inledning i allsvenskan. Med endast fem poäng på åtta matcher ligger Boråslaget tredje sist i tabellen.

I måndags kom säsongens hittills största förlust då laget föll med hela 0–5 på bortaplan mot Häcken. Ett riktigt bottennapp för laget och fansen, som bland annat fick se förre J-Södraspelaren Robert Gojani göra självmål och dra på sig två gula kort under matchens första 19 minuter.

Förre Södraspelaren Robert Gojani blev utvisad mot Häcken. Efter ett gult kort och ett självmål har han här fått syna sitt andra gula kort i den 19:e minuten.
Foto: Adam Ihse/TT

Efter matchen berättade målvakten Kevin Stuhr Ellegaard att spelartruppen har förtroende för Jimmy Thelin.

– Det är vi spelare som spelar. Vi tror helt och hållet på den tränarstaben vi har. Det är stor kapacitet i vårt tränarteam, sa målvakten till Sportbladet.

Thelin fick av samma tidning frågan om han var orolig över sin position som tränare i Elfsborg.

– Jag tror inte man kan ta upp den frågan varje gång. Vi känner oss väldigt trygga i Elfsborg, vi jobbar hårt tillsammans för att vända detta.

Sportchefen Stefan Andreasson säger i en intervju med Borås Tidning att klubben fortfarande har förtroende för Jimmy Thelin.

– Vi har anställt Jimmy Thelin som manager i Elfsborg för att vi tror stenhårt på att han är rätt man för jobbet. Men han är i början av sitt arbete, och det måste få ta tid att forma något nytt, att hitta rätt balans.

Annons

Enligt BT har klubben fått hård kritik för sin inledning i allsvenskan via insändare, mejl och sociala medier. Som vanligt när ett lag går dåligt är det några som skriker efter tränarens avgång.

Anders Svensson visar sitt stöd för Jimmy Thelin.
Foto: Thomas Johansson/TT

En som rider ut till tränare Jimmy Thelins försvar är landslagslegendaren och tv-experten Anders Svensson. I ett inlägg på Instagram skriver han bland annat:

”Jag älskar Elfsborg och lider som alla andra som också älskar dem. Men att läsa och höra alla så kallade supportrars ord om framförallt Jimmy Thelin gör mig både ledsen och förbannad. Han är enligt mig en av Sveriges mest spännande tränare för framtiden. Elfsborg har haft en enorm framgång de senaste 10 åren men också en otrolig bra generation som nu är borta och man försöker bygga nytt. Tycker vi supportrar ska ha lite självinsikt och stötta Jimmy och alla som jobbar dygnet runt för att skapa nåt nytt spännande i klubben.”