Det var vid halv tre på natten till söndagen som minst ett skott avlossades mot Harrys entrédörr i cetnrala Jönköping. Krogen hade stängt och var tom på gäster men personal jobbade fortfarande kvar.

Fyra personer greps av polisen i anslutning till händelsen. Personerna anhölls senare av åklagare och nu har ytterligare två anhållits, varav en sent på måndagskvällen. Totalt är det åtta misstänkta för mordförsök, rapporterar P4 Jönköping.

Samtliga misstänkta är födda på 90-talet och polisen har varit förtegen om de inblandade och händelseförloppet. De har däremot uteslutit att det finns något samband med den våldsvåg och gängkriminalitet som har briserat i Värnamo.

Krögaren Jon Espeset har tidigare uppgett för tidningen att det inte finns någon hotbild mot vare sig honom eller mot någon som är anställd.

– Det är ju sånt här som man är rädd för hela tiden. Det händer mycket i Sverige idag. Det är bara att läsa media och det kändes som om det bara var en tidsfråga. Det skjuts i Värnamo, Stockholm och Göteborg och nu har det kommit hit, säger Jon Espeset.

Under tisdagen uttalade sig Jon Espeset till P4 Jönköping om att det kan ha koppling till ett bråk som uppstod vid ett spelbord på krogen.

Annons

– Några personer blev avvisade från vårt Black Jack-bord, då det fanns misstankar om fusk i spelet. En teori är att dessa personer kände sig kränkta av att bli utslängda och att de sedan väntade utanför i sina bilar till stängning, säger Jon Espeset.