Jönköpings-Posten

Annons

TV: Han gör en roller över Munksjön

TV: Han gör en roller över Munksjön

När Nils Kornstrand var 12 år fick han rådet av en lärare att inte försöka bli pilot eftersom han var närsynt. En kollega tio år senare öppnade dock dörren då han berättade att det gick att få dispens.
Nils blev pilot och lyfter i dag mer än gärna sitt klassiska Saab Safirplan och tidningens reportageteam fick uppleva en hisnande roller ovanför Munksjön.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Familjen Carendi tog tåget genom Europa

Regnet slår som spön i backen, blixtrar far över himlen och åskan dånar. Men familjen Carendi - mamma Anna, pappa Johan och barnen Leo snart 10 år och Oscar snart 8 år - tar det hela med ro. De har redan gjort sin stora semesterresa: en tågluff ända ner till spanska solkusten. Här är deras bästa restips.

Räddningstjänsten tipsar: Så klarar du värmen

Med anledning av den varma sommaren går räddningstjänsten och Habo kommun ut och tipsar om vad du bör tänka på för att klara värmen på bästa sätt.

Här lyfter planet med brandmännen

Vid lunchtid på söndagen flög brandmän från Jönköpings län till skogsbränderna i norr. Brandmännen flögs från Jönköping Airport i ett Herculesplan som Försvarsmakten satte in.

Irma, 11, vann premiäretappen: "Jättekul"

Irma Westh, 11, inledde O-ringen på bästa sätt.
Mullsjö SOK-löparen vann första etappen i D11-klassen.
– Det gick väldigt bra, säger hon.

Glassfabriken som satsar på det lantliga

Mjölken och äggen kommer från gårdens egna djur. Besökarna kommer lika mycket för den unika glassen som för den idylliska miljön.

HFF gick för seger – men straffades hårt: "Fruktansvärt"

Husqvarna FF gick för ett segermål i slutminuterna.
Då kom smällen.
– Jag är så fruktansvärt besviken, säger HFF-spelaren Albin Carlsson efter slutsignalen.

Lär dig åka longboard: "Det påminner mycket om dans"

Under sommaren anordnar skatebutiken Boardlife skola i longboard. De vill ge alla chansen att bli bättre på att åka bräda, oavsett om du är helt ny eller har åkt mycket innan.
– Många tror att man måste vara ung eller atletisk, men efter fem minuter på brädan får de flesta kläm på det, säger Alexander Draschnar.

Vägar och cykelbanor rustas upp

Sedan några dagar är Barrvägen avstängd för trafik. Ytterligare väg- och beläggningsarbeten som påverkar biltrafik, fotgängare och cyklister är planerade närmaste månaden.
Artikel 2 av 9
Familjen Carendi tog tåget genom Europa
Tillbaka till startsidan