JP rapporterade i söndags om att Postnords brevlåda på Siringevägen i Skärstad och ett antal privatpersoners brevlådor i samhället hade förstörts av inkastade smällare.

— Efter skadegörelsen i Skärstad så tror vi att vi ändå lyckades utläsa vart nästan alla försändelser skulle till, säger Lars-Åke Fransson.

Annons

På måndagen stod det klart att även Postnords brevlåda på Grännavägen i Ölmstad hade förstörts och där är det mer osäkert om samtliga brev klarade angreppet från smällarna.

— När det handlar om att smällare kastas in så brukar det ändå kunna gå att utläsa vart brev ska skickas. Det är förstås betydligt värre om brinnande föremål kastas in i brevlådorna, säger Lars-Åke Fransson.

Någon exakt tid när skadegörelsen i Ölmstad har genomförts har inte kunnat sägas. Postnord kan bara konstatera att det har skett någon gång efter att lådan tömdes vid 15-tiden på fredag eftermiddag.

Under måndagen ska Postnord gå igenom samtliga försändelser från brevlådan. Lars-Åke Fransson konstaterar att problemet med inkastade smällare i brevlådor då och då inträffar. Kring jul inträffade liknande fall i Nässjö, som också ingår i Postnords Jönköpingsdistrikt. I Ölmstad och Skärstad har det inte förekommit liknande problem med skadegörelse på brevlådor under de senaste åren.

— Det är ju faktiskt omöjligt att ständigt ha bevakning på alla brevlådor, säger Lars-Åke Fransson.