Det är kundernas förändrade vanor som ligger bakom beslutet att lägga ner de lokala kontoren i Gränna och Habo.

— Det stämmer att vi kommer att göra två kontorsförändringar. Det handlar om den förändring som pågår nu i samhället där kundernas beteenden förändras. Man väljer att göra sina dagliga ärenden via internet, app eller telefonbanken där vi har en tillgänglighet dygnet runt hela året, säger Anne Almström, chef för Swedbank i Habo och Jönköpings kommuner.

Uttagsautomater finns kvar

Annons

Förändringen innebär att personalen i Gränna kommer att flytta in på kontoret i Huskvarna och personalen i Habo flyttas till Jönköping. Lokala kunder behöver inte byta kontonummer i samband med nedläggningen, men det är upp till var och en att bestämma vilket lokalt kontor man ska ta sig till om man vill göra ett besök framöver. Uttagsautomater och serviceboxar på de båda orterna kommer att finnas kvar som vanligt.

— Vi har förståelse för att flytten av kontoren i Gränna och Habo kan innebära andra förutsättningar för en del av våra kunder. Vi kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta ge den bästa servicen till våra kunder med utgångspunkt från våra kontor i Huskvarna och Jönköping, säger Anne Almström.

På Företagarna i Habo tycker man att det är synd att Swedbank försvinner från staden.

- Det är inte bra att man lägger ner serviceinrättningar. Idag är det ju dock så att man springer inte in på banken längre för att göra sina ärenden, inte ens som företagare. Men naturligtvis är det inte bra att de lägger ner, säger Christer Widahl, ordförande för Företagarna i Habo.