Som förberedelse inför att driva UF-företag sista året på Erik Dahlbergsgymnasiet valde Axel Roos, från Trånghalla, att anmäla sig till sommarens Ung Drive. Där utvecklade han tillsammans med två vänner en verksamhet som sålde mobilskal.

– Jag såg det som en grym chans att få lite försprång. Och det gick helt ok men det var ingen supersuccé, säger Axel Roos.

Nominerades till SM

Affärsplanen och arbetet runt omkring verksamheten var dock tillräckligt succéfyllda för att coacherna på Ung Drive nominerade de tre vännerna till Ung Drive Master, även kallat SM i Ung Drive.

Tävlingen hölls förra helgen i Gnosjö och då Axels två andra vänner inte kunde närvara åkte han dit själv. Av de totalt 72 unga entreprenörerna på plats från hela Sverige var de tre som kom från Jönköping.

Där blev ungdomarna slumpmässigt placerade i lag om tre och fick i uppgift att lösa verkliga projekt åt fyra riktiga företag och fick poäng utifrån resultatet.

– Man fick ett problem presenterat och skulle tillsammans lösa det på ett nytt och kreativt sätt.

SMS-bubblorna ledde till guld

Axels lag, som bestod av han själv, Ella Wiss Mencke från Helsingborg och Joel Toryd från Staffanstorp, blev det lag som samlade ihop mest poäng under dagen och tog därför hem vinsten som delades ut på galamiddagen på kvällen.

Vinsten fick de bland annat för sin annons åt en redovisningsbyrå som ville ha hjälp att nå ut till ungdomar. Axels lag tog fram en skiss där budskapet om smidig bokföring kom i form av SMS-bubblor.

Annons

– Jag skulle rekommendera det till alla som kan. Det var bara 48 timmar men det har varit en av de bästa upplevelserna jag varit med om.

– Man måste inte sälja bäst eller vara perfekt, men det är ett grymt sätt att lära sig på och få inspiration.

LÄS MER: Serverat på en bricka: UF-företaget tar hem storpris

LÄS MER: Hugo och Ibrahim gör succé med sitt klädmärke – så kunde influencers bygga deras varumärke