Babyshop Sthlm Holding grundades 2006 av Jönköpingsparet Marcus och Linn Tagesson. Idag exporterar de sina barnprodukter och barnkläder till 170 länder och har över 250 anställda i Stockholm, Jönköping, Oslo och London.

Genom att köpet av barnsajten Lekmer från Qliro Group kan Babyshop fortsätta växa och stärka sin position på marknaden.

LÄS MER: Robotar tar över deras lager

Annons

— Som helhet har nu koncernen ett ännu bättre kunderbjudande med starka varumärken, som kommer att fortsätta spela en viktig roll på våra nyckelmarknader, konstaterar Marcus Tagesson i ett pressmeddelande.

Babyshops sajt besöks varje månad av över sex miljoner besökare och från det automatiserade lagret söder om Jönköping skickas varorna ut över hela världen.

Den årliga omsättningen i koncernen, där även AlexandAlexa.com och Oiidesgin.se ingår, är cirka en miljard kronor.

LÄS MER: E-handel omsatte 58 miljarder

Enligt Qliros pressmeddelande är försäljningen av Lekmer värderad till 90 miljoner kronor, Lekmer hade 2016 en årlig omsättning på 502 miljoner kronor.

— Försäljningen av Lekmer möjliggör att vi i än större utsträckning kan fokusera på våra kärnområden Marketplace, Fashion samt Financial Services. Dessutom välkomnar vi både Lekmer och Babyshop som samarbetspartners till Qliro Financial Services och CDON Marketplace framöver, säger Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Med fokus på e-handel i Jönköping