Bäckadalsgymnasiet vill uppmärksamma matsvinn och lyfta miljötänket hos allmänheten. Därför kommer de att på torsdag bjuda på lunch i Rådhusparken. Lunchen kommer tillagas av överblivna råvaror som lokala matbutiker har skänkt.

– Det är rätt i tiden att tänka på maten vi slänger, säger Johan Andersson som är restauranglärare på Bäckadalsgymnasiet.

Lunchen tillagas och serveras av elever i årskurs två och tre och Johan Andersson upplever att skolans initiativ med en klimatvänlig lunch var uppskattad.

– Jag tror det var upp emot 150 gäster förra året, säger han.

Anna Magnusson, marknadsförare på Bäckadalsgymnasiet, tror på ännu en lyckad dag i Rådhusparken.

– Jag tror det kommer minst lika många i år. Vi har fått en del förfrågningar efter förra årets lunch och nu har vi försökt nå ut i fler kanaler för att locka till oss fler, säger hon.

Gästerna kommer själva få bestämma hur mycket de vill betala för sin portion och pengarna kommer skänkas till välgörande ändamål för miljön och minskat matsvinn.

– Vi har precis bestämt att torsdagens inkomster kommer att öronmärkas till Läkare utan gränser. Bäckadalsgymnasiet kommer inte agera någon mellanhand, utan pengarna kommer att swishas direkt från gästen till organisationen, säger Anna Magnussson.

Relaterat: "Allt som slängs är inte dåligt"

Sebastian Orre

Annons

Mat