Jönköpings-Posten kan berätta att HV71 nu trappar upp sin jakt för att bredda sin backuppsättning.

Chris Campolis skada i fredags följdes upp av att Anssi Salmela bekräftades som nyförvärv hos Färjestad i helgen.

– Man vet inte hur många klubbar som var inblandade, det kan ha varit fler än oss som varit med på det tåget. Det som är konkret är att Anssi kommer spela i Karlstad för resten av säsongen och vi önskar honom all lycka där.

Johan Hult vill inte spekulera i hur nära HV var att få tillbaka Salmela, som under senaste tiden tränat med Davos i Schweiz.

Sportchefen konstaterar ändå att den långa diskussionen som varit inte mynnade ut i någon kontraktsskrivning.

– Vi har haft kontakt med hans agent sedan i maj. I slutändan tyckte de att detta var hans bästa alternativ och det får vi ha respekt för.

Är det en prestigeförlust att se Salmela i Färjestad?

– Nej, tycker jag inte. För mig handlar det om här och nu även om Anssi gjorde ett fantastiskt bra jobb för vår klubb förra säsongen.

Med både Campoli och Petrasek borta har HV i dag endast fem backar som anses skadefria. För varken Simon Karlsson eller Jesper Williamsson har heller varit aktuella för spel på sistone.

– Vi tittar på läget, så mycket kan jag säga. Simon Karlsson är borta på lite mer obestämd tid exempelvis och det är något vi måste se över, säger Hult, som ändå håller hårt i den kravbild som han, Andreas Johansson och sportchefskollegan Johan Davidsson satt upp:

– Vi pratar om att ha is i magen, vi kommer inte tulla på något. Vi ställer krav på den som ska in, vi är tydliga med att säga att ”detta förväntar vi oss av dig”. Det handlar om att vara tydlig i det fallet. Vi tycker det är helt rätt att göra så om vi vill ha in rätt kille.

Förre Modobacken Kyle Cumiskey har figurerat i sammanhanget bland SHL-klubbar, men idag är det inget aktuellt spår, menar Johan Hult.

– Det tillhör jobbet att kolla upp spelarens utgångsläge men nej, det är det inte. Vi vet också att Kyle vill vara kvar i Chicago.

När kan ni presentera något?

– Svårt att säga, men jag kan säga att vi är mer aktiva nu än förut av förklarliga skäl. Vi får tänka lite längre fram nu också, med tanke på att JVM är i december. Vi har tre killar där, Axel Eidstedt, Lawrence Pilut och Emil Johansson som kan bli aktuella.

– De har gjort det fantastiskt bra hos oss, så jag kan inte tänka mig annat än att de är aktuella att ta en plats där och det måste vi vara medvetna om.

SHL