Efter förlusten mot HPK på lägret i Finland hittade HV71 tillbaka in på vinnarspåret igen när laget gästade Örebro i Beckers Glas Arena i Arboga.

Matchen, som HV vann med 3–1, var ingen klang och jubel-föreställning och det var särskilt en spelare på isen som utmärkte sig lite extra.

Mikko Lehtonen, som gästspelade i HV under guldsäsongen 16/17, är tillbaka i klubben och visade under torsdagskvällen att han kan bli mycket nyttig för sitt lag.

Finländaren, som inledde som sjundeback men flyttades fram i formationerna när Nisse Andersson tidigt klev av isen, gav HV ledningen i numerärt överläge i första perioden, ett skott som hittade in i nät via en Örebrospelare.

Örebro inledde piggt i andra perioden och det var inte helt ologiskt att närkingarna kvitterade genom Kalle Olsson. Men sedan klev Mikko Lehtonen in i handlingarna igen, snappade upp en puck framför Örebrokassen och tryckte upp 1–2 i nättaket.

Joakim Andersson fastställde slutresultatet till 1–3 i tom kasse.

I HV, som saknade ett gäng spelare av olika anledningar fick Anton Heikkinen chansen i andrakedjan och den unge forwarden tog för sig bra. Felix Sandström i HV-målet gjorde också en gedigen insats.

HV spelar genrep inför SHL-starten hemma mot Rögle på söndag.