Addbrand Sweden AB, före detta Kuvertteamet och Turnex, växer nu ytterligare genom ett förvärv av den danska kuvertgrossisten A-Mail, som utgår ifrån Vejle på Jylland.

– Detta är ytterligare ett viktigt steg i vår strävan att bli den ledande trycksaksgrossisten i Norden, säger Patrik Sjölin, delägare och vd i Addbrand-koncernen, i ett pressmeddelande.

Förvärvet av A-Mail innebär att Addbrand kommer ha cirka 125 anställda i Sverige, Norge och Danmark och en omsättning på över 280 miljoner kronor. Sedan tidigare ingår även Lyche Konvolutt i Norge koncernen och under 2019 ska både detta bolag och A-Mail i Danmark byta namn till Addbrand.

A-Mail har redan i dag ett nära samarbete med Addbrand och all personal välkomnas att följa med när de går in i Addbrand-koncernen.

– Genom att kombinera A-Mails duktiga kuvertproduktion och bra fungerande logistik med vårt breda sortiment, kommer vi att kunna serva våra återförsäljare med ännu bättre lösningar i hela Norden. Vi kommer behålla produktion, logistik och kundsupport i alla tre länder, säger Patrik Sjölin.

Annons

LÄS MER: Välkända Bankerydsbolaget byter namn

LÄS MER: Patrik Sjölins hjärta klappar för Bankeryd