Det var i höstas som det tråkiga beskedet kom. Den smittsamma sjukdomen kvarka hade upptäckts i Jönköpings Fältrittklubbs stall. Problemen fortsatte in i december, men nu har det ljusnat för stallet och klubben. För snart två månader sedan öppnade stallet igen och nu har den populära barnridningen också satt igång.

— Det känns jättekul, det har varit tufft att hålla upp motivationen under uppehållet, så att vi sätter igång nu är underbart, säger Noomi Landing som är ordförande av ungdomssektionen på Jönköping Fältrittklubb.

Läs mer: Ridlektioner igång igen

De fick beskedet under fredagen att det var ok att börja med barnridningen igen. Eftersom de inte hann sprida den goda nyheten var det en mindre skara som hade dykt upp än vanligt. Men det var en förväntansfull sådan. Redan innan det satte igång stod de och väntade på att få gå in i stallet och rida.

I kön stod fyraåringarna Elvira Rydberg och Isabelle Engdahl. Elvira var där för första gången och verkade tycka att det var spännande. Isabelle var där för andra gången, det hon såg fram emot mest var att få klappa hästarna.

— Man blir alltid glad av att se lyckan i sina barns ögon, sa mamman Susanne Engdahl som tycker att det är bra att det erbjuds sådan här verksamhet.

Det formligen lös i tvååriga Alice Gärshags ögon när hon kom fram till hästarna. Alice mamma Pernilla Karlsson berättade att storasystern går i ridskola och att det Alice tjatat om att få komma och rida också.

Äldst bland barnryttarna var Ebba von Knorring. Det var med ett leende på läpparna hon satte sig i sadeln.

— Vi har varit här några gånger tidigare, fem eller sex tror jag. Det är ett bra steg innan ridskolan, att man kan testa på lite först, säger Ebbas mamma Carolina von Knorring.

Läs mer: Smittsam sjukdom upptäckt på JFK:s stall