”The Snow Tour”, som alltså gör ett kortare stopp i Jönköping på söndagen, är en grupp supersportbilsförare i sammanlagt sju bilar som gemensamt åker från Köpenhamn i Danmark till Arvidsjaur i Sverige.

Extrem miljö

Team Galag - som tagit initiativet till resan och har sin bas i Saudiarabien - består av Tomas, Sultan, Talal, Sam Moores and George F Williams, Seb Delanney and James Walker.

Vad är the Snow Tour?

— Det är en road trip som leder fram till en isbana i Arvidsjaur. Vi planerar att ta det mest ovanliga sortimentet av bilar och driva dem till sina gränser i en extrem miljö, berättar Talal.

— Vi kommer även att ha med oss Jon Olsson, den professionella skidåkaren.

Varför gör ni den här touren?

Annons

— Vi är en grupp av vänner som tycker om bilar och letar efter en annan plats att njuta av dem.

Från Batman

Både Team Galag och Jon Olsson har flera gånger deltagit i lyxbilsrallyt Gumball 3000, ett internationellt jätterally som arrangeras en gång per år någonstans i världen.

2013 tilldelades Team Galag ”Spirit of the Gumball Award” för sitt omskrivna Batmobilbygge - som alltså är en av bilarna som deltar på The Snow Tour.

Fakta: Följ The Snow Tour på sociala medier

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om The Snow Tour som under de kommande dagarna rö..

Fakta: Följ The Snow Tour på sociala medier

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om The Snow Tour som under de kommande dagarna rör sig genom Sverige och upp till isbanorna i Arvidsjaur, bland annat genom twitterkontot @TeamGalag, genom hashtagen #TheSnowTour och #TeamGalag, genom att följa Facebookkontot Team Galag och genom Snapchatkontot teamgalag. Sök även på namnet Jon Olsson, som bland annat är aktiv genom en vlogg.

Bucket list

Team Galags Batmobil är en replika av Batmans Tumbler. Enligt tidningen Teknikens värld, som skrev om bygget inför 2013 års Gumball 3000, består bilen av fyra gigantiska terrängdäck och drivs av en 6,2-liters V8 med omkring 400 hästkrafter och väger cirka 2,4 ton.

Team Gumballs Batmobil har fått mycket uppmärksamhet och ett av deras fan är just Jon Olsson som på sitt Instagramkonto skriver: ”Got to check one thing of my bucketlist today! Driving a freaking Batmobile! We have an epic week infront of us!”

Fakta: Gumball 3000

Gumball 3000 är ett internationellt lyxbilsrally på 3000 mile (480 mil) med supersportbilar på ..

Fakta: Gumball 3000

Gumball 3000 är ett internationellt lyxbilsrally på 3000 mile (480 mil) med supersportbilar på allmänna vägar. Loppet grundades av den brittiska racingföraren Maximilian Cooper och genomfördes för första gången 1999. Nästa rally planeras att gå mellan Riga och grekiska Mykonos den 1 till 8 juli i år. Vinnaren brukar vara den som har kört med mest stil och inte den som kommer först i mål. Jon Olsson, svensk freestyle-skidåkare, har deltagit flera gånger.

Fakta: Schema för The Snow Tour

25 februari

Anländer till Köpenhamn och hotell Bella Sky Copenhagen, klockan 18.00

26 februari

Åk..

Fakta: Schema för The Snow Tour

25 februari

Anländer till Köpenhamn och hotell Bella Sky Copenhagen, klockan 18.00

26 februari

Åker från Köpenhamn

Lunch i Jönköping, Bada Bing, klockan 13.30

Anländer till Stockholm och hotell Berns, klockan 18.00

27 februari

Avresa från Stockholm

Lunch i Mora

Anländer till Östersund och Hotell Grand, klockan 18.00

28 februari

Dagtur till Åre

1 mars

Resa till Arvidsjaur och Clarion hotell, anländer klockan 18.00

2-3 mars

Ice Track

4 mars

Åker till Stockholm och hotell Berns, anländer 20.00