Klas-Peter Suneson i Bankeryd har lämnat in ett medborgarförslag till kommundelsrådet om det övergivna gatuköket på Kortebovägen 60, i folkmun känt under namnet "Peters kiosk". Kiosken har stått tom och övergiven sedan flera år tillbaka.

— Det ser inte roligt ut att mötas av en övergiven kioskbyggnad när man kommer till Bankeryd. Hellre att det rivs och att det byggs en förskola eller lägenheter. Eller att det blir ett vackert grönområde med de gamla ekarna, säger Klas-Peter Suneson.

Han får medhåll från kommundelsrådet som delar hans förslag, även ur ett säkerhetsaspekt.

Annons

— Det finns ingen tillsyn där. Om barn leker i den kan de skada sig. Vi vet inte vilket skick den är i, säger Elisabeth Wahlström.

Lång process

Kommundelsrådet har tidigare agerat i frågan och jobbat för att få bort kiosken, men problemet med marken är att den är privatägd och ägs av en person som uppges bo utomlands.

— Vi har varit i kontakt med ägare och bett om att kiosken ska tas bort, men har inte fått någon respons på det, säger Elisabeth Wahlström.

Även Jönköpings-Posten har sökt ägaren utan resultat.

Kommundelsrådet har lämnat in skrivelsen till stadsbyggnadsnämnden, men både Elisabeth Wahlström och Klas-Peter Suneson inser att det skulle vara en lång process för kommunen att få loss tomten.

— Jag tror ju inte att det kommer en grävskopa i morgon, säger Klas-Peter Suneson.