Forwarden skrev på ett nytt kontrakt med HV71 så sent som i vintras. Men efter sju säsonger i Jönköping byter Filip Sandberg nu klubbadress.

Under onsdagen talade JP-sporten med forwardens agent som berättade att det var nära med NHL.

— Vi för ganska intensiva diskussioner med ett par klubbar och hoppas på en lösning inom en snar framtid, sa Peter Nilsson.

Nu är det klart att det blir en flytt till världens största hockeyliga.

— Otroligt skönt, säger Filip Sandberg när JP-sporten ringer upp efter att det blivit officiellt.

Annons

— När jag fick chansen har jag inte tvekat. Jag vann guld med HV nu, och även om det mycket väl kan bli guld kommande år igen, känns det som man kan gå vidare på bästa möjliga sätt. Jag vill utmana mig själv och personligen känner jag mig redo.

I Nordamerika siktar han givetvis på en plats i NHL.

— Jag kommer åka dit på samma villkor som alla andra. Eller okej, inte som alla andra kanske, men som de flesta andra. Jag ska göra det bästa jag kan och målet är NHL.

Vilken klubb blir det?

— Det kan jag inte avslöja. Men det blir nog officiellt snart.

Man Filip Sandberg flyttar inte från Jönköping riktigt än. Han kommer att sommarträna med HV71.

— Det ska bli kul att få vara med och träna i grupp, och med spelare jag känner sedan tidigare.

13 spelare har lämnat HV71 efter säsongen och flera av dem har skrivit NHL-kontrakt. Filip Sandberg glädjer sig med sina lagkamrater.

— Det är inte så förvånande från min sida. Många gubbar har gjort det riktigt bra under säsongen och jag tror att många klubbar ser att det finns bra spelare bakom det här guldet. Det är ett jättebra kvitto för HV också.

SHL