Det var husets ägare som påträffades avlidna i det nedbrunna huset i Hökensås från 10 mars, det visar nu den rättsmedicinska obduktionen som polisen gjort tillsammans med SKL.

Som Jönköpings-Posten tidigare rapporterat handlar det om ett par från Jönköpingstrakten som misstänktes ha omkommit. Även en hund upptäcktes bland brandresterna av polisen och brandmännen.

Annons

När räddningstjänsten kom till sommarhuset hade branden orsakat totalskador på fasaden och inte mycket fanns kvar att rädda.

– När vi kom till platsen var bara murstocken kvar, har Christian Karlsson, styrkeledare från räddningstjänsten Falköping-Tidaholm, berättat.

Då ingen tycks ha sett vad som hade hänt och grannarna inte sett till någon på tomten förutom att en bil stod parkerad där, inledde polisen en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Men den läggs nu ner då man inte kan styrka att ett brott har begåtts. Och vad som egentligen har hänt som tagit två liv verkar man ännu inte veta.

– Slutsatsen man gör är att det nog handlar om en tragisk olycka, säger Peter Adlersson presstalesman hos polisen i Västra Götaland.

FOTNOT: Tidningen har sökt ansvarigt utredningsbefäl för en kommentar men utan resultat.