Cyrus-produkten fanns med när landslaget genrepade mot Ryssland förra helgen och fick sedan följa med truppen till Köpenhamn. Han ersatte Jesper Nielsen som dras med en höftskada.

– Fredric är i det här läget med som back up om något skulle förvärras och för att säkerställa kvaliteten på träningarna, sa landslagets presschef Daniel Vandor till Sportbladet i onsdags.

På fredagsmorgonen, några timmar innan kvällens VM-premiär mot Egypten, var det deadline för inlämningen av landslagstruppen. När JP-sporten når presschefen Daniel Vandor berättar han att Fredric Pettersson inte blir inskriven i truppen.

– Det kommer han inte att bli. Jesper Nielsen skrivs in och kommer finnas med i truppen till kvällens match, säger Vandor.

Istället får Fredric Pettersson tillsammans med reservmålvakten Tobias Thulin finna sig i att endast träna med laget. De båda inleder VM på läktaren.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Jesper Nielsen att missa Sveriges två första matcher mot Egypten och Argentina.

Fakta: Sveriges gruppspelsmatcher i VM

Egypten–Sverige, fredag 11 januari, 20.30 (TV3).

Sverige–Argentina – söndag 13 janu..

Fakta: Sveriges gruppspelsmatcher i VM

Egypten–Sverige, fredag 11 januari, 20.30 (TV3).

Sverige–Argentina – söndag 13 januari, 20.30 (TV3).

Sverige–Angola – måndag 14 januari, 20.30 (TV3).Qatar–Sverige – onsdag 16 januari, 20.30 (TV3).

Sverige–Ungern – torsdag 17 janauri, 20.30 (TV3)

Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Royal Arena i Köpenhamn. Övriga värdorter i mästerskapet är danska Herning samt tyska Hamburg, Berlin, Köln och München.

Annons

Relaterat: Pettersson kan få chansen i VM